Portugal etapp x4

Boavista – Óbidos

25 juli 2023, 24,9 km

<– Previous stage —— Next stage –>

Idag blir det femstjärnig vandring med det dånande havet i ena örat och sjungande blivande Ronaldos i det andra. Den grillade bläckfisken beställer man med eller utan bläck och sardinerna nästan sprattlade på tallriken. Hade det inte varit för det där lilla flodinloppet som bara några meter brett tvingar oss till 10 km omväg, några kapsejsade träd och den elakt stickiga undervegetationen så hade det varit perfekt. Vi fick i vilket fall bo kungligt. Och så fick vi träffa lagunens flamingos.

Så här kan en drömfrukost se ut! Enligt hälsoappen förbränner vi 4000-5000 kalorier per vandringsdag. Dessutom är frukt nyttigt för återhämtningen.
Är man elak säger man att det var mäklarutsikt från frukosten. Eller så sitter man bara och njuter.
Dagens etapp börjar vid en utsikt där grannhusen fick sätta sin profil på varsin kruka. En bibel, en döskalle och så Nemo.
Det är svårt att slita blicken från havet.
Havet är stort och mäktigt. Tycker ändå det var rätt tufft av Columbus och gänget att bara dra iväg rakt västerut över havet utan att riktigt veta var de skulle hamna. Nästan dumdristigt.
Sardiner och bläckfisk! Den senare fick bli med bläck och strax får vi reda på hur mycket bläck de innehåller. Kan avslöja att det är mycket mer än man tror. Nästa gång beställer jag nog utan.
Allvarligt. Det måste ju gå att passera den där lilla strömfåran till fots. Det står ju folk och plaskar nästan mitt i. Vi ska till andra sidan och det är drygt 10 extra kilometer att runda innanhavet. Men icke. Hur ledande vi än frågar så avråds vi bestämt. Vilka himla mesar. Segla runt Godahoppsudden går bra men inte gå över ett minimalt vattendrag. Suck, vi går väl runt då.
Slå på ljudet.
Vi gillar genvägar. En del är sämre än andra.
Den stundtals ganska sunkiga vägen runt innanhavet tar oss i vilket fall förbi en flock flamingos. Har dock svårt att köpa den märkliga teorin att de står på ett ben för att spara energi. Försök själv!
Håll i hatten. Sista vattenhindret avklarat. Nu är det bara en väldigt lång uppförsbacke till golfklubben.
Vi försöker undvika sovsalar och går det att bo kungligt så gör vi gärna det. Om det inte är allt för dyrt. Enda haken är incheckningen. En dammig och svettig vandrare är inte alltid kompatibel med miljön.