Tyskland etapp 33

Linz am Rhein – Mendig

5 juni 2023, 30,9 km

Vi fotvandrar nästan hela vägen ner till Algarve. Det enda lilla undantaget är de färjor som tar oss över hindrande vattendrag. Det är en härlig lyx att guppa över en flod med brisen i håret. Denna morgon är det Rhen som korsas på vår väg mot vulkanområdets epicentrum.

<– Previous stage —— Next stage –>

Vandring längs de tyska floderna är inte speciellt ansträngande och inte var vi redan värda en fikapaus. Men det är något magnetiskt med de tyska kaféerna. Det blaskiga kaffet till trots. Kan det möjligen vara bakverken som står för magin.
Tyskland är fyllt av borgar. Vissa i ruiner och andra renoverade till originalutförande, men alla borgar har gemensamt är att de ligger högt och otillgängligt. Det här är inte första borgen vi vandrar hundratalet höjdmeter mot för att sedan inte offra kraft på att gå riktigt hela vägen. Hej då Rhen.
Tyskar gillar hobbies. Och som alltid går man all-in, med varningsskyltar, ett litet hangarliknande klubbhus och en ensam man med en fjärrkontroll. Lycklig som ett barn.
Och så gillar man att samla saker. Det överlägset vanligaste samlarobjektet är förstås trädgårdstomtar. Känns ibland lätt magiskt och är sällan vackert, men lite nyfiken blir man på det solcellsdrivna järnkapellet man skruvat fast i en sten.
Det vi blir barnsligt lyckliga av är matautomater. Denna gång blev det närvuxet speck.
I valet mellan att fylla vatten på kyrkogården eller att tigga av lokalbefolkningen så föll vi för det senare. Underbart friskt byvatten direkt från kommunens ledningar.