Frankrike etapp 37

Saugues – Chanaleilles

21 juli 2022, 15 km

<– Previous stage —— Next stage –>

Efter några dagars ofrivillig vila ger vi oss ut på en hälsoanpassad kortare tur. Med lätt obehaglig tydlighet visar Saint Jacques vägen ut på vidderna på en lättvandrad etapp som slutar på ett trevligt fromagerie.

 

 

May the force be with you! Kraften har kanske inte till fullo återvänt, men några kilometer ska väl grabben orka.
Visst är det underbart att vandra med lätt bagage.
Det är en del underbara ekipage som sällskapar på vägen.
Det händer oss hela tiden. Först längtar man i flera dagar efter att få komma till något. Och när man väl är vid fårmuseet så har man inte tid att gå in. Ska inte säga att det är stressigt att vandra, men det är mycket som prioriteras bort längs vägen.
Man kan få intryck av att Sainte Jacques har ett dunkelt förflutet när han på ett så obehagligt sätt pekar ut vägen mot Aubracs vidder.
Asfalt är inte vårt favoritunderlag. Det går fort fram men sliter lömskt på fotsulorna. Och att vandra med härdande asfalt under skorna är ännu sämre. Vi röstar Nej till asfaltering av Pilgrimsleden!
På dagens högsta punkt, uppe på ansenliga 1150 meter, möter vi ett av många stilleben som på ett fint sätt sammanfattar vandrarens vardag.
Vive la Poste! Insprängd i huset. Tömning varje dag utom söndag. Önskar att vi ägt ett frimärke.
Getfarmaren Adran må se lite bister och girig ut, men han kunde konsten att tillreda en chevré. En delikat avslutning på vår korta etapp.
Och hömarmeladen som verkligen är gjord på hö var så god att den fick följa med hem.