Frankrike etapp 21

Mercurey – Saint-Boil

29 april 2019, 28,7 km — route on Wikiloc

<– Previous stage —— Next stage –>

Gites de France blir inte sällan räddningen när det råder brist på hotellrum. Denna natt blev vi inhysta i en gammal vingård. Det är nog mångas dröm att driva ett litet ”gite” och varje morgon få konversera sina gäster till en härlig frukost. Ibland kan man ana att dessa drömmar fått några år på nacken och att det inte alltid är lika spännande att hålla samtalen igång på begränsad turistfranska. Vad man dock aldrig verkar tröttna på är att tillreda de marmelader som är ett obligatoriskt tillbehör vid varje frukost. Och alltid lika goda.
Vägen är varken gul eller av tegel och vi vandrar snarare under regnbågen än över.  Ändå känns det som att trollkarlen från Oz, eller åtminstone fågelskrämman, borde dyka upp längs den slingriga vägen mellan vinfält och slott.
Blev det månne en felbeställning?
Där borta i den suddiga horisonten, förklädda till moln, skönjs några snöklädda alptoppar. Känns som att vi just klivit över gränsen mellan norra och södra Europa.
I brist på boulangerier stöter vi då och då på ugnar där långväga vandrare i århundranden bakat sitt eget bröd. Och än i dag.
De franska fåren är lite chicare.
Månfarkost?
Har trampas vinet från Cote de Buxy.
I natt blir det slottshärbärge. Vi blev inkvarterade i östra flygeln. Den vita caben stod nog där just bara för att om man äger en vit cab så vill man gärna ha sin vita cab placerad framför slottstrappan när gästerna kommer. När vi väl checkat in så parkerades den om.