Tyskland etapp 32

Uckerath – Linz am Rhein

4 juni 2023, 27 km

<– Previous stage —— Next stage –>

Att zooma är inte mobilkamerans starka sida. Dessa morgonpromenerande vänner hade man velat fånga i full upplösning. Gärna med lite pålagt fågelkvitter.
Då och då tar vi oss en bensträckare och tycker det är ett roligt skämt. Så här på distans känns ordvitsen lite töntig.
Vid första anblicken ser det ut en kyrkogård. Men icke. Det är gravstensfirmans showroom!
Internet finns även i Tyskland, men hemsidor eller öppettider på Google maps är inte det man uppdaterar när det är semesterdags. Man gör istället som i alla tider och sätter en lapp på dörren. Wir Machen Urlaub. Då ser ju alla som kommer förbi att det är stängt. Genialt. (Denna gång hade vi reservproviant).
Få saker gör oss så lyckliga som en gårdsbutik. Har kan precis vad som helst finnas på hyllorna. Ut kom vi med varsin fet glass, jordgubbar och en burk glühweingelé. Den hemgjorda ägglikören och currywursten fick vänta på nya kunder.
Som en av oss har längtat. Äntligen första vulkanen. Dessutom pimpad med campingstugor och bryggor längs kanten och en ljummen badsjö mitt i kratern. Ibland är det värt att få tejpa om tårna.
Storebror vulkan var inte lika tillgänglig, men inbjudande och ett ”levande” bevis för de som tvivlar på förekomsten av tyska vulkaner.
Linz am Rhein är ett hett utflyktsmål för flodbåtarna från Ruhr-områdets storstäder. Här vimlar det dagtid av turister, men på kvällen tystnar det och vi blir ensamma på finrestaurangen på stora torget. Det kan vara skönt det också.
I Tyskland går man all in för att rädda världen, men inte alla satsningar känns rätt. Man byter kärnkraft mot rysk gas och man exponerar uttjänta tuggummin på detta osmakliga sätt.