Sverige etapp 13

Norsholm – Roxenbaden

19 augusti 2017, 28 km – View and download route

<– Previous stage   ——   Next stage –>

Den natursköna vandringen tar bilvägen över Motala ström innan vi viker av på mindre grusvägar och sedan in i rena vildmarken. Det varnas för katter och igelkottar men det är istället rådjursflockar som vi överraskar i motvinden. Graciöst flyr de fältet och alltid är det några med sämre lokalsinne som springer åt fel håll och sedan panikslagna letar sig tillbaka.

Knappt halvvägs passerar vi en fin strand vid Roxen och det går inte att hålla sig från bad. I den täta skogen bildar myrstackarna radhusområden och när vi minst anar det så skrämmer vi upp en yrvaken havsörn som majestätiskt lyfter från  marken tiotalet meter bort.  Räddast blir nog ändå vi när den lyfter mot himlen med den jättelika kroppen och ett vingspann som ett mindre sportflygplan.

Pulsen hålls uppe när vi lätt chockade tar oss över Götens tuffa backar för att sedan avta när vi fortsätter den tråkiga vägen längs Farsbovikens naturreservat. Några vackert lurviga kor njuter av solnedgången och vi skyndar för att nå etappmålet vid Roxenbaden innan mörkret faller.