Spanien etapp 18

Serdio – Cicera

 

10 juli 2018, 36,3 km – View and download route

<– Previous stage   ——   Next stage –>

Ett strålande väder och en lång dags vandring väntar utanför fönstret och vi stiger upp så tidigt de spanska frukostrutinerna tillåter. Strax delar sig Caminon och vi låter den välltrafikerade norra delen fortsätta västerut medan vi viker av åt söder för att följa floden Nansa mot den hägrande spillran av korset från Golgata.

Solen når oss inte riktigt genom de skuggande träden och det blir en behaglig tur uppför floden. Ett litet fiskeställe är upprättat till omsorg för de fattiga och för de bättre beställda finns handvevade linbanor för att ta sig över till de mer exklusiva fiskeplatserna.

Några mycket lockande skyltar pekar tyvärr åt fel håll och vi fortsätter istället över en rejäl stigning för att sedan följa floden längs minimala stigar upp till vårt planerade men osäkra lunchstopp. Vi får nöja oss med mackor, men ser till att fylla energi och vätskedepåerna så gott det går under överinseende av husets hund och den pinne han väldigt gärna vill hämta. Om och om igen.

Vi fortsätter en lång sträcka längs solstekta asfalterade vägar och njuter av utsikten så länge vi orkar. Uppe vid Lafuente är det många trötta vandrare som behöver ta igen sig. Efter lite nödproviantering i en provisorisk butik fortsätter vi den än brantare vägen upp mot bergspasset och imponeras av det spanska par som i mogen ålder fortfarande slår sitt hö för hand.

Toppen bjuder en fantastisk utsikt för de som orkar titta och på andra sidan väntar dagens slutmål i Cicero. Det blev en lång och tuff dag och den totala utmattningen gjorde att det på sina håll var si och så med matlusten, men en stärkande oroju är aldrig fel.

Extramaterial:  After-walk 1  After-walk 2