Tyskland etapp 06

Grevesmühlen – Schönberg

8 augusti 2018, 25 km – View and download route

<– Previous stage   ——   Next stage –>

Bokhandeln har i sin låda planterat ett antal lockbeten i form av kokböcker från DDR, traktorböcker och en bok om järnvägar i öst och det fungerar. Man blir verkligen köpsugen. På väg ut från Grevesmühlen passerar vi den minnesmärkta maltfabriken där man i hundra år tilverkade denna viktiga ölingrediens till den dag då muren föll. Att efter ett antal planekonomiska år åter bli utsläppt på den fria marknaden blev för tufft. 

Något för tidigt kommer vi oväntat fram till Gasthaus Unter den Linden. Ett underbart litet ställe med gemyt och handskrivna lunchmenyer. Vi får nöja oss med Apfelsaft och traskar på längs småvägar ytterligare någon mil till det planerade lunchstoppet. Wienerschnitzeln var placerad under rubriken smårätter och därmed precis lagom för att bli proppmätt.

Ett alldeles nykarvat träd med bilder från bygden står med rötterna täckta av sågspån och vi förstår senare att vi är i bildhuggarbygder. Ett ovanligt välkommet och snabbt övergående regn får oss att söka skydd med vida vyer över oändliga majsfält.

Det blir några långa raka vägar som passeras innan vi når dagens mål. Schönbergs söndervittrande tågstation.

Extramaterial:  Arga ankor